Szétesik a terrárium? Vág az üveg széle, vagy pontatlanok az illesztések? Szétázik, lepattog a háttér és még ronda is? Ha már hosszabb ideje tartasz hüllőket, akkor elképzelhető, hogy már belefutottál ilyesmibe, ha pedig most tervezed az első terráriumodat, akkor biztosan nem szeretnél hasonlót átélni. A következőkben megtudhatod, hogyan kerülheted el a kellemetlen meglepetéseket.

Ahogy egyre népszerűbb a terráriumi állatok tartása, úgy látnak benne egyre többen üzletet, és ezzel egyre több lett a silány minőségű terrárium a piacon. Hogy mik a leggyakoribb problémák?

 • gyenge minőségű háttér – attól, hogy valaki beleönt egy kiló gipszet a terráriumba, szétkeni a hátfalon, kicsit megszínezi, az még nem lesz hátterezett terrárium (bár így árulják). A gipsz teljesen alkalmatlan hátterek készítésére hiszen nagyon könnyen szétázik, lepereg, reped, stb.
 • kiesik a háttér
 • kikaparják az állatok, mögé tud mászni az eleségállat
 • vág az üveg széle – ugye ezt nem kell magyarázni?
 • vékony üvegből van, ezért instabil, „recseg-ropog”
 • pontatlan illesztések, a szellőzőnek használt fém szúnyogháló kilóg a széleknél, szúr

A sort lehetne még folytatni, de bármelyiket is tapasztalja az ember az biztosan keserű szájízt okoz, arról nem beszélve, hogy egy ilyen terrárium nem lesz a lakás dísze.

Mert ugye valójában te is ezt szeretnéd? Nemcsak az a fontos, hogy kedvenced jól érezze magát, hanem az is, hogy te is jól érezd magad, ha ránézel.

Szeretnél egy igényes terráriumot, akár teljesen berendezve az egyedi igényeid alapján?

Kukkantsd meg a videót! Ez a viszonylag nagy fekvő terrárium krokodilszkinkeknek készült.


Ügyeltünk arra, hogy a megfelelő vastagságú üveget használjuk. A hátteres terráriumoknál a háttér súlya plusz terhet jelent az üveg számára, ezért különösen fontos a megfelelő vastagság. Minden háttér egyedileg, kézzel készül. Így nemcsak egy olyan különleges dolgot kapsz ami másnak nincsen, hanem így kiküszöbölhetők a futószalagos gyártás minőségi hibái is.

Mire számíthatsz? Ha tőlünk vásárolsz/rendelsz terráriumot?

 •  olyan vastagságú üveg, amely megfelelő stabilitást biztosít akkor is, ha műszikla háttér kerül a terráriumba. Ez biztosan nem fog szétesni.
 •  pontos illesztések, esztétikus ragasztás. Nincsen szétfolyt, szétkent ragasztó.
 • rozsdamentes szellőzőrácsok a terrárium tetején és hüllős terráriumoknál az elején is
 • egyedileg készített igényes műszikla terrárium háttér, ami tuti nem esik ki a terráriumból (igen, ilyet is láttunk már). A hátterek nemcsak igényesen kidolgozottak. Valódi teraszokkal, kiszögellésekkel, nem csupán egy sík hátfal, és nem csak üvegre ragasztott gipszes hungarocell. , Több rétegűek, így egészen biztosan nem lyukadnak ki. A széleknél nincsenek apró rések, így a legkisebb eleségállatok sem tudnak mögé jutni. Ja, és vízállóak (akváriumba is készülnek ilyenek), így tuti, hogy nem ázik szét, mint a gipsz „háttér”.
 • nem utolsó sorban a leendő lakó igényeinek figyelembe vételével készül a terrárium, illetve a háttér, ha azzal kéred
 • ráadásul nemcsak az "alap" 1 év garanciát adjuk a terráriumokra, hanem az országban egyedüliként üvegtörés garanciát is kérhetsz a terráriumodra. Ennek részleteit itt találod: ÜVEGTÖRÉS GARANCIA

MEGNÉZEM A TERRÁRIUM MÉRETEKET

Fenti linken a standard méretű terráriumainkat találhatod meg.


A legkisebb méretűek a pók terráriumok, amelyek nemcsak madárpókoknak, hanem skorpióknak, más ízeltlábúaknak, és némelyek akár frissen kelt siklóknak, más apróbb hüllőknek is megfelelőek lehetnek. A pók terráriumok ajtajai a többi terráriumhoz hasonlóan az elején találhatók, de nem oldalra csúsztathatók, hanem a guilottine-hoz hasonlóan felfelé nyílnak. Így biztosan nem maradnak véletlenül nyitva, és az állatok sem tudják kinyitni azokat.

A PÓK TERRÁRIUMOKAT ITT TALÁLOD


Természetesen az egyik legnépszerűbb terráriumi állatok – a kaméleonok számára is vannak terráriumaink. A nevelő terrárium kisebb, később ezt kell lecserélni a végleges terráriumra. Ezek álló terráriumok, itt ugyanis a magasság is különösen fontos, csakúgy mint a jó szellőzés. A kaméleon terráriumaink ezért nemcsak elöl kapnak egy rejtett szellőzőt, amely nem zavarja a látványt, hanem a tetejére is extra széles szellőzőrács kerül.

A KAMÉLEON TERRÁRIUMOKÉRT ÉS KEZDŐCSOMAGOKÉRT KATTINTS IDE!

Az álló terráriumok természetesen más bokrokon, fákon élő hüllő és kétéltű számára is megfelelőek.

Leopárdgekkók számára fekvő terráriumokat készítünk, hiszen számukra nem olyan fontos a magasság. Ugyancsak ilyen terráriumot „kapnak” a szakállas agámák, görög és más szárazföldi teknősök, valamint a talajlakó kígyók, például a királypitonok, gabonsiklók, stb.

A leopárdgekkó terráriumokat ITT, a szakállas agáma terráriumokat ITT, a szárazföldi teknős terráriumokat pedig ITT találod.


A fenti terrárium rendelésre készült királypitonnak, a berendezés már a tulajdonos ízlését dícséri.

A hátterek kialakítása minden esetben igazodik az állat igényeihez. Szakállas agámáknak például nagy napozóteraszok készülnek, míg például kaméleonok, vagy szárazföldi teknősök esetében ilyenre nincsen szükség.Természetesen egyedi méretű terráriumot is rendelhetsz háttér nélkül, vagy háttérrel. Ha háttereset szeretnél, akkor abba kérhetsz növények számára ültető helyet, vagy akár a háttérbe kialakított csobogót is.


Azt viszont tudnod kell, hogy nem mindenkinek valók a terráriumaink.

 • ha te lehető legkisebbet vennéd, és olyat szeretnél, amiben éppen „elvan” az állat
 • ha csak a legolcsóbbat keresed és a minőség nem számít

akkor nem biztos, hogy mi vagyunk a megfelelőek a számodra.

Ha viszont valami egyedi, igényes, és a kedvenced igényeit maximálisan kiszolgáló, a lakás díszévé váló terráriumot szeretnél, akkor nézz szét az oldalon, vagy kérd árajánlatunkat.

Rendelés előtt természetesen eljöhetsz az üzletünkbe, ahol megnézheted bemutató terráriumainkat, így biztosan nem veszel zsákbamacskát. Természetesen azt is vállaljuk, hogy a terráriumot teljesen berendezzük, növényesítjük, és persze a megfelelő világítással, fűtéssel is felszereljük.A fenti terráriumban csobogó is helyet kapott. Ha a növények megnőnek, egy igazi trópusi dzsungel lesz belőle.


Házhozszállításra előkészítve...