Menüpontok
Kosár

GYIK

Mindig friss eleséget kapok?

Természetesen. Az eleségállatokat etetjük, itatjuk. A takarmányozásra nagyon odafigyelünk, hiszen a saját állataink is ezt az eleséget fogyasztják. Az eleségeket mindig frissen, a rendelésed összekészítésekor dobozoljuk, és azt veheted át.

Darabra is árultok eleségállatokat?

A webshopban csak azokat az adagokat tudod megrendelni, amelyeket látsz. Az üzletünkben rendelés nélkül viszont darabra is tudsz vásárolni az eleségállatokból. Természetesen sokkal jobban jársz, ha adagban vásárolsz, darabra valamivel többe kerülnek az eleségállatok.

Miben tároljam a rovarokat?

Azok a dobozok, amelyekben megkapod a rendelésed csupán a szállítás idejére megfelelőek. Ha nem fogy el azonnal és tárolnod kell, akkor minden esetben válassz jól szellőző, zárható dobozokat. Így sokáig eltarthatóak lesznek az eleségek. Megfelelő dobozokat itt is találhatsz: ELESÉG TÁROLÓ

Mivel etessem az eleségállatokat?

Mert természetesen őket is etetni, itatni kell ahhoz, hogy formában maradjanak. A tücsköknek például répát, és más zöldségeket adhatsz, és itt van a jól bevált bogárzselé, vagy a különböző spéci eleségállat tápok, amelyekkel top kondiban tarhatod őket a tálalásig. A sáskák pedig odavannak a frissen szedett fűért is.

Terráriumot szeretnék, de nem találom a megfelelő méretet. Egyedi terráriumokat is rendelhetek?

Természetesen. Küldd el nekünk a méretet (szélesség x mélység x magasság sorrendben), illetve azt, hogy mi az elképzelésed (háttér, berendezés, világítás, stb.) és mi kalkulálunk neked egy árat. Ha az neked is megfelel, akkor elkezdjük gyártani a terráriumot, amit rövid határidővel át is vehetsz. Fontos tudnod, hogy egyedi méretet csak 30 % előleg átutalása után kezdünk gyártani.

Láttam a neten „sima” és prémium terráriumot. Nektek nincs prémium?

Dehogy nincsen! Mindegyik az. A terráriumaink mindegyike olyan minőségben készül, amelyet mi is beraknánk a saját nappalinkba. Mindig a megfelelő vastagságú üvegből, hogy stabil legyen. Az üvegek élei géppel csiszoltak, hogy még véletlenül se maradjanak élesek, vagy ne kezdjenek a vágásnál repedni. Az illesztésekre is odafigyelnek a kollégáink. A hátterek pedig olyan minőségben és kialakításban készülnek, amelyeket akváriumba is be lehet tenni. Nálunk nem találsz filléres gipsz háttereket, amelyek két csepp víztől szétáznak.

Most rendeltem. Mikor kapom meg a csomagomat?

A csomagok 99 százaléka a feladás másnapján átvehető. Az, hogy mikor adjuk fel a csomagodat függ annak tartalmától. Ha minden termék van a saját raktárunkban, akkor a reggel 9 óráig beérkezett rendeléseket még aznap feladjuk. Ilyen csomagokat hétfőtől péntekig indítunk.  Te mindig látod, hogy a rendelésed teljesítése éppen milyen fázisban van, ezekről e-mail értesítést kapsz.

Még mindig feldolgozásra vár állapotú rendelésem. Miért?

A rendeléseket munkanapokon (hétfőtől péntekig) reggel 10.00-tól kezdjük feldolgozni. Ez mindig a rendelések beérkezésének sorrendjében történik, így ha rendelésed még feldolgozásra vár állapotú, akkor valószínűleg a kollégáink még nem jutottak el odáig. Mi is azt szeretnénk, ha minél hamarabb megkapnád amit rendeltél, így a lehető leghamarabb értesítünk majd arról, hogy éppen mi történik a rendeléseddel.

Élő hüllőket is postáztok?

Erre elég határozott nem a válasz. Ezt egyrészt törvény is tiltja, másrészt a terráriumi állatok szakszerű szállításának is megvannak a szabályai, amelyet a futárszolgálatok nem tudnak betartani, így ez biztonságosan nem oldható meg. Ezeket az üzletünkben tudod átvenni a 1082 Budapest, Kisfaludy utca 21. alatt.

Terráriumokra is vonatkozik az ingyenes szállítás?

Azokra sajnos nem. A biztonságos szállításukhoz sok csomagolóanyag szükséges, illetve a törésbiztosítás miatt a postaköltség is drágább.

Kiégett az izzó, nem működik a termék, amit rendeltem. Mit tegyek?

Arra kérünk, hogy amint megérkezett a csomagod, de annak átvételétől legfeljebb 3 napon belül ellenőrizd a termékek állapotát, illetve próbáld is ki azokat, hogy működnek-e! Egyes termékekre kötelező 1 éves garancia vonatkozik, de például az izzókra nem. Ha rendelsz egy izzót, vagy fénycsövet és csak a vásárlás után 2-3 héttel, hónappal kezded használni, vagy akkor derül ki, hogy nem működik, akkor sajnos már nem tudunk mit tenni.

Nem a nekem megfelelő terméket rendeltem, vagy ki szeretném más fajtára cseréltetni. Mi a teendő?

Ha olyan terméket rendeltél, amely nem megfelelő (például elnézted a méretet, stb.) semmi probléma, kicseréljük a neked megfelelőre. Csak annyit kell tenned, hogy visszajuttatod hozzánk a terméket, és mi küldjük a másikat. Ha az eredetinél drágábbra cserélsz te fizetsz, ha olcsóbbra, akkor mi. A visszajuttatás költsége és új termék kiküldésének költsége ebben az esetben téged terhel. Persze ezt az üzletünkben a legegyszerűbb megoldani, ha el tudsz jönni hozzánk. Ha bizonytalan vagy, akkor kérd telefonon kollégáink segítségét a rendelés leadása előtt a +36308120257 - es telefonszámon.

Ki fizeti a hibás termék, vagy a tévesen rendelt termék visszajuttatásának költségét?

A hibás, felesleges termékek visszajuttatásának költsége minden esetben téged terhel. Ez vonatkozik arra is, ha meggondoltad magad és elállsz a vásárlástól. Abban az esetben, ha hibás terméket javítunk/cserélünk a javított/cserélt termék visszajuttatását hozzád már mi álljuk.

Hová küldjem vissza azokat a termékeket, amelyekre nincs szükségem, vagy cseréltetni szeretném?

Minden esetben a 1082 Budapest, Kisfaludy utca 21. címre kell ezeket visszajuttatni. Postán maradó, csomagautomatába küldött, illetve utánvétes csomagokat nem tudunk átvenni.

Sokallom a postaköltséget. Miért kerül ennyibe?

Ha a valós postaköltséget számláznánk neked, amit mi is fizetünk a Postának, illetve a GLS-nek, akkor jóval többe kerülne. A postaköltség egy részét átvállaljuk tőled.