Elállás joga:

Természetesen nálunk is megillet az elállás joga. Ennek részletes feltételeit a 45/2014. (II. 26.) kormányrendeletben tartalmazza.

Amennyiben az elállási jogoddal szeretnél élni, ezt jelezheted nekünk levélben, e-mailben, vagy az oldal alján a „Termék visszaküldés”  menüpontban. Ezt a szándékodat a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül teheted meg.  

Postai levél útján történő elállásnál a levél postára adásának dátumát vesszük figyelme a 14 nap beszámításakor. A levelet lehetőleg ajánlott levélként add fel, hogy egyértelműen bizonyítható legyen a feladás dátuma.

A megrendelt terméket juttatsd vissza cégünk címére. A visszaküldéssel felmerülő postai költségek a vásárlót terhelik. A terméket ne utánvéttel küldd vissza! Az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módunkban átvenni, annak visszajuttatásának költsége is vevőt terheli! 

A nem rendeltetésszerűen használt termékre a garancia és az elállási jog nem vonatkozik. Illetve a nem rendeltetésszerű használatból eredő károk megfizetése is vásárlót terheli. A termék visszaküldését követő 14 napon belül a termék árát a megadott számlaszámra visszautaljuk.

Kérünk, hogy a terméket lehetőleg a gyári csomagolásában juttatsd vissza hozzánk. Ezt csomagold is be, a postától kapott címkét pedig a külső (terméktől független) csomagolásra ragaszd rá. Az elállási jog nem vonatkozik a felbontott vitaminokra, tápokra és más étrendkiegészítőkre, illetve ez élő eleségekre sem. Az elállási jog nem vonatkozik azokra a termékekre, amelyeket az egyedi igényeid szerint készítünk el (ilyenek például az egyedi terráriumok).

Elállásra abban az esetben van lehetőséged, ha a terméket a átvetted. Az átvétel megtagadása kiszállításkor nem számít az elállási jogod gyakorlásának. A megrendelt és át nem vett csomagok utáni szállítási költséget minden esetben kiszámlázzuk, a számlát pedig e-mailben eljuttatjuk hozzád. Abban az esetben, ha az azon szereplő összeg határidőre nem érkezik be cégünk bankszámlájára közjegyzőnél fizetési meghagyást kezdeményezünk, ennek költségei is a vevőt terhelik.

Fontos tudnod, hogy amennyiben a megvételt követően használatba vetted a terméket, már nem állhatsz el a vásárlástól. A vásárlástól való elállás joga nem a termék 14 napos ingyenes használatát biztosítja, hanem a termék szemrevételezésének lehetőségét, ugyanúgy, ahogyan arra lehetőséged lenne, ha üzletben vásároltál volna.

Nem illeti meg a fogyasztót az elállási / felmondási jog:

Jótállás, garancia:

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet rendelkezésének megfelelően a kötelező jótállás 1 év, melynek kezdő időpontja a termék Önnek történő átadásának a napja. 

A jótállás időtartama a termék eladási árától függ:

10 000-100 000 forintig: 1 év

100 000-250 000 forintig: 2 év

250 000 forint felett: 3 év.

A határidők elmulasztása továbbra is jogvesztéssel jár.

A jótállási idők csak a jogszabályban meghatározott termékkörökre vonatkoznak, egyes termékek (pl. izzók nem tartoznak ide).

Webáruházunk vállalja, hogy Vevőinek a garanciális ügyeik intézése esetén segítséget nyújt, és a Vevő érdekében a forgalmazóknál eljár. Amennyiben a Vevő ezen igényével keresi meg bennünket, úgy a garanciális termék telephelyünkre történő visszajuttatásának költsége a Vevőt terheli (postán maradóra, csomagautomatába, stb. küldött csomagokat nem áll módunkban átvenni). A garanciális javítás, vagy csere után a terméket telephelyünkön lehet átvenni. Amennyiben a Vevő telephelyünkön az árut nem tudja átvenni, saját költségén kérhet kiszállítást. Webáruházunk fenntartja magának azt a jogot, hogy egyes esetekben a garanciális ügyintézést megtagadja, ilyen esetekben azt a Vevőnek közvetlenül a magyarországi forgalmazóval kell intéznie.

Szállítás közbeni kár:

Webáruházunk nem vállal felelősséget 3. fél (futárszolgálat) által elkövetett gondatlan kézbesítésért, különösen a törékeny termékek esetében. A terráriumokat minden esetben törékeny biztosítással adjuk fel. Ha az sérülten érkezik a Vevőhöz, úgy a vásárlónak kell a sérülést jelezni a posta felé. A kárról jegyzőkönyvet vesznek fel, annak vizsgálatát a posta végzi el, és ők kártalanítják Vevőt.

Garancia terráriumokra, akváriumokra:

Az alap garancián túl lehetőség van törésgarancia igénylésére is. Ez az alábbiakra vonatkozik: 

A kiterjesztett garancia esetén a termék eljuttatása a gyártó/forgalmazó részére az ügyfél feladata és költsége, a javított termék visszajuttatása az ügyfél részére a gyártó feladata és díjmentes. Igény esetén a javítás idejére csereterráriumot biztosítunk (méretben eltérhet a javítandó terráriumtól)