Bár a csomagoláskor mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobban védjük az élő rovareleséget az időjárás viszontagságaitól onnantól, hogy az MPL elviszi tőlünk a csomagot nincs ráhatásunk arra, hogy mi történik vele. Szerencsére csak nagyon ritkán fordul elő, hogy bármilyen probléma lenne, azonban élő állatokról van szó (még ha „csak” rovarok, meg kukacok is), ezért összeszedtünk néhány jó tanácsot, hogy ne csak a szállítást, hanem a csomag kibontását is könnyen átvészeljék az állatok.

Bármilyen meglepő ugyanis, de nemcsak a szállítás közbeni esetleges hideg, hanem a kibontás utáni hirtelen meleg is okozhat problémát (sokszor súlyosabbat, mint a hideg). Ilyenkor ugyanis könnyen hősokkot kaphatnak az eleségrovarok. Ebben az esetben azt tapasztalhatod, hogy naponta több is elpusztul belőlük.

Amikor átvetted a csomagod, vagy hazavitted a postáról még ne bontsd ki a kartondobozt. Várj vele 1 órát majd utána vedd ki az eleséget tartalmazó dobozokat, és hagyd szobahőmérsékletű helyen. További pár órát még simán kibírnak abban a dobozban, amiben küldtük őket. Tedd le a padlóra (még véletlenül se a radiátor közelébe), és hagyd ott. Ne ijedj meg, ha esetleg még mindig nem olyan virgoncak, nem mozognak túlzottan a kukacok, vagy a tücskök a doboz alján mozdulatlanok. Egyszerűen arról van szó, hogy ledermedtek, idő kell míg „kiengednek”.

Ha azt látnád, hogy a hőmérsékletváltozástól nagyon bepárásodott a doboz, akkor rögtön öntsd át az eleséget valamilyen jól szellőző dobozba (a csomagolásra használt dobozok egyébként is csak a szállítás idejére megfelelőek, hosszabb idejű tárolásra nem alkalmasak). De továbbra se tedd meleg helyre.

Ez után nincs más dolgod, mint várni. Akár 4-5 órát is, hogy rovarok magukhoz térjenek.

Amit te is megtehetsz a biztonságosabb szállítás érdekében, hogy a csomagodba melegítő párnát (Heat Packet) is kérsz, ezt itt találod meg a webshopban: LINK.

Ezzel nemcsak biztonságosabbá válik a téli szállítás, de mi is így tudunk teljes felelősséget vállalni a hideg időszakban a csomagod tartalmáért. Természetesen 100%-os biztonság nincsen, de ha bármilyen kérdésed, netalántán problémád lenne biztosan találunk rá megoldást.