Menüpontok
Kosár

Szállítási és fizetési információk

Rendelésed leadásakor többféle szállítási és fizetési mód közül választhatsz.

Nekünk is az a fontos, hogy rendelésedet minél hamarabb összekészítsük, és átvehesd, vagy eljuttassuk hozzád. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az üzletünkben történő átvételnél akár azonnal átvehető a kért termék (ha van raktáron), a többi átvételi módnál, futárszolgálatnál pedig 1-2 munkanappal a rendelésed után már nálad lehetnek a kiválasztott termékek. Ne lepődj meg, ha a rendelésed visszaigazolásában a 2-3 munkanapos határidő szerepel. Egy héten többször is kapunk friss élő eleséget, növényeket és más áru is érkezik. Azt nem szeretnénk, ha a sietség miatt nem első osztályú árut kapnál, így előfordulhat, hogy megvárjuk a friss árut a rendelésed összekészítésével. Ha esetleg valami miatt ennél hosszabb időbe telne egy rendelés teljesítése ügyfélszolgálatunk e-mailben, vagy telefonon egyeztet majd veled.

Rendelésedet kifizetheted készpénzben az üzletünkben, utánvéttel az futároknál, és a Postapontokon is. 

Ha számodra kényelmesebb, akkor a rendelésed összegét átutalhatod a 10402094-50526855-48781008 számú bankszámlánkra is. Kedvezményezett neve: TM-Group Bt.

Kérünk, hogy a közlemény rovatba mindig írd be a rendelésed azonosítóját, mert így megkönnyíted az adminisztrációt, és gyorsabban kapod meg a rendelésedet. A termék átvétele, vagy elküldése csak az utalás beérkezése után történik meg.

Üzletünkben és az oldalon is fizethetsz bankkártyával is (online hamarosan).

A bankkártyás fizetés révén kényelmesen és biztonságosan vásárolhatsz áruházunkban. A kiválasztott áruk megrendelése után a K&H Bank weblapjára irányítunk, ahol a Bank által használt, jelenleg legbiztonságosabbnak ítélt, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethetsz bankkártyáddal. Vásárlóinknak csak annyi a dolga, hogy a fizetési mód kiválasztásánál "fizetés bankkártyával" feliratra kattintsanak, majd a K&H Bank fizetési szerverén a kártya számát,  lejárati dátumát és háromjegyű biztonsági kódját megadják. A K&H Bank a VISA, VISA Electron, V-Pay, MasterCard, Maestro és JCB típusú kártyákat fogadja el.

A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődjön bankjánál, hogy az Ön kártyája felhasználható-e interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz.

A K&H Bank a sikeres vásárlást követően a tranzakcióról engedélyezési számot bocsát ki, amelyet érdemes felírni vagy az egész oldalt kinyomtatni. Sikertelen tranzakció esetén a K&H Bank hibaüzenetben közli a hiba okát.

Jutalmazzuk a hűségedet…

Vásárlásaid után hűségpontokat kapsz tőlünk. Ezek száma termékenként eltérő, függ annak értékétől. Hűségpontjaidat gyűjtheted, de akár már a következő vásárlásnál be is válthatod, ez csak rajtad múlik. Fontos, hogy a beváltás csak akkor lehetséges, ha regisztráltál az oldalon, mert csak ebben az esetben lesz olyan fiókod, amelyben a rendszer jóváírhatja a pontjaidat. Ez az egyik oka, hogy miért érdemes regisztrálnod nálunk. Vásárolni egyébként regisztráció nélkül is lehet a webshopban. Fontos, hogy hűségpontot csak a webáruházban leadott rendelésekre tudunk jóváírni!

Ha személyesen vennéd át a csomagodat…

Az a legrugalmasabb, ha a 1082 Budapest, Kisfaludy utca 21. szám alatt található terrarisztikai szaküzletünkbe kéred a csomagodat. Itt nemcsak átveheted a rendelésedet, hanem ha még hirtelen eszedbe jutna, hogy valamit kifelejtettél belőle, akkor ki is egészítheted. Itt tudunk egy jót beszélgetni, és igénybe veheted ingyenes szolgáltatásainkat is (pl. bemérjük az UVB lámpádat, hogy jó-e még). 

Az üzlet és a webáruház árukészlete, árai és akciói eltérhetnek! Ha biztosra szeretnél menni, akkor a webáruházban leadott rendelésedet kérd bolti átvétellel! 

A BOLTBAN ELESÉGÁLLAT DARABRA IS KAPHATÓ.


Fontos, hogy az üzletünkben a csomag összekészítésétől számított 3 napig vehetők át a csomagok, az eleségállatokat tartalmazó csomagok átvételére 1 munkanap áll rendelkezésre.

Ha rendelésedet házhozszállítással kéred, akkor azt megpróbáljuk minél hamarabb összekészíteni, és átadni a kiszállítást végző futárszolgálatnak. Fontos, hogy csak abban esetben tudjuk garantálni a rendelés feladását még a rendelés leadásának napján, ha az reggel 9 óráig megérkezett hozzánk, minden termék van raktáron, és ha előre utalást választottál, akkor az összeg is megérkezett a számlánkra.

Felszerelések házhozszállítása futárszolgálattal…

A futárszolgálat a feladás napján (általában délután) egy e-mailt küld majd neked, hogy a csomagodat összekészítettük, felvételre vár és a csomagszámot is megkapod. A feladás után – ha szükséges – változtathatsz a kiszállítási címen is. Ha esetleg bármi probléma felmerülne részedről a kiszállítással kapcsolatban vele tudsz egyeztetni. Általában rugalmasak, de persze ezt futárja válogatja. Meghatározott útvonalon haladnak, ezért egyedi szállítási időpontra vonatkozó igényeket nem tudnak teljesíteni.

A házhozszállítás díjai:

1-10000 Ft közötti vásárlásnál              1190 Ft

10001 Ft feletti vásárlásnál                      890 Ft

Postapontra (postán maradó is ez) szállítás díjai:

1-10000 Ft közötti vásárlásnál        1190 Ft

10001 Ft feletti vásárlásnál                890 Ft

Az utánvétes fizetés díja 300 Ft.

Ezek a szállítási díjak a terráriumot tartalmazó és néhány nagy méretű termékre nem nem vonatkoznak!!! A terráriumok házhozszállításáról bővebben egy kicsit lejjebb olvashatsz.

Bizonyos termékek (például terrárium sín) nagy mérete miatt a futárszolgálat plusz költséget számít fel. Ezeknek a szállítási díja 1-25000 Ft rendelési érték között 1990 Ft, 25001 Ft rendelési érték felett 890 Ft.

Ha élő eleségállatot is rendelsz…

Az eleséget frissen a rendelés beérkezése után mérjük, és dobozoljuk, így garantálható a kiváló beltartalom (abban az esetben, ha csomagodat a feladás másnapján átveszed). Nagy melegben, vagy hidegben kérd a csomagodat Postapontra, így biztonságosabb a szállítás. Az élő eleségek, rovarok esetén extrém időjárási körülmények között (5 °C alatt és 30 °C felett) abban az esetben vállaljuk a felelősséget, ha a csomagot Postapontra kéred. Csomagautomatába nem küldünk csomagot.

Fontos, hogy tartósan 0 fok alatti hőmérsékletnél, csak abban az esetben tudunk felelősséget vállalni a csomag tartalmának épségéért, ha a "Heat Pack melegítő párna - eleségállat postázáshoz" terméket is a kosárba tetted!

Az, hogy egyes eleségállatokból pontosan mennyi kerül a dobozba függ az eleség méretétől (minden eleséget deciliterben mérünk, kivéve a sáskák, argentin csótány, viaszmoly lárva, rózsabogár lárva és selyemhernyó), így a leírásban feltüntetett darabszám tájékoztató jellegű, átlagos darabszámot jelöl.

A feltüntetett szállítási díjak Magyarországon belüli kiszállításra vonatkoznak. Élő eleséget csak Magyarország területére postázunk.

Ha csak több csomagban küldhető el a rendelés…

Mindig törekszünk arra, hogy a lehető legkisebb méretű csomagot állítsuk össze, de elsődleges szempont, hogy a termékek biztonságosan, épségben jussanak el hozzád. Éppen ezért előfordul olyan eset, amikor kettő, vagy több csomagban tudjuk csak elküldeni a rendelésedet. Ebben az esetben a rendszer által számolt alapdíjon felül a plusz csomagokért csomagonként 890 Ft szállítási költséget adunk még hozzá a számládhoz. Ez abban az esetben is így történik, ha rendelésed elérte az ingyenes szállítási értékhatárt. Ekkor egy csomag ingyenes, a plusz csomagért kell csak szállítási díjat fizetned. Erről a rendelésed visszaigazolásakor e-mailben tájékoztatunk.

Ha terráriumot is rendeltél…

A kisebb üvegterráriumok küldhetők futárszolgálattal, azonban ezek is körültekintő csomagolást igényelnek. Az ilyen csomagok kiszállítási díja függ a terrárium méretétől. Azt, hogy az adott terráriumot küldjük-e futárszolgálattal, illetve mennyi a szállítási költség azt jelezzük a termék leírásában. A terráriumok minimális szállítási díja 3500 Ft. 

A szállítási díj nem függ a rendelés értékétől, és terráriumonként értendő. 

Azokat a terráriumokat, amelyek már nem küldhetők el a futárszolgálattal (a méretük és/vagy súlyuk miatt) a saját autónkkal tudjuk házhoz szállítani. Ennek díja Budapesten és az M0 közvetlen szomszédságában lévő településeken egységesen 3500 Ft. A rendszer minden esetben a fizetendő szállítási költséggel számol, így ha a pénztárban beírod az irányítószámodat, láthatod, hogy mennyi lesz majd a szállítási költség 1 db terrárium esetében.

Azokra a terráriumokra, amelyeket csak a saját autónkkal tudunk kiszállítani, és kívül esnek a Budapest és környéki településekre vonatkozó szállítási területen egyedi szállítási költséget számolunk, amely a távolságtól függ. Ennek összegéről ügyfélszolgálatunk e-mailben, vagy telefonon egyeztet majd veled a rendelés leadása után. A rendszer ezeknél a terráriumoknál 0 Ft szállítási költséget számol majd.

Ha elsőre sokallnád is az összeget, gondold végig, hogy egy kollégánk csak hozzád elmegy az ország bármelyik pontjára, sok esetben órákat ül az autóban, stb.

A koronavírus járvány miatt a saját autós kiszállításoknál a kollégáink az első zárt ajtóig/kapuig viszik a terráriumot. Annak mozgatása a telekhatáron, lépcsőházon, lakáson belül a megrendelő feladata!

Minden van raktáron?

Igyekszünk minden terméket raktáron tartani, de a készlet percről-percre változik a leadott rendelések függvényében.

A weboldalon találsz olyan termékeket, amelyeken az "Előrendelés", vagy a "Rendelhető" felirat olvasható. Előbbi olyan termékeken szerepel, amelyek ideiglenesen elfogytak, de a következő szállítmánnyal érkezik a beszállítónktól. Ezek beérkezésének ideje pár nap, de akár több hét is lehet (függően az aktuális szállítmány érkezésétől). A "Rendelésre" státuszú termékeket alapból nem tartjuk raktáron, de ha megrendeled, akkor beszerezzük neked. Ezek szállítási határidejére ugyanaz vonatkozik, mint az előrendelhető termékekre. Több márkának (pl. Arcadia, Habistat, Repashy) mi vagyunk a magyarországi képviselete, így ezek a termékek közvetlenül a gyártótól érkeznek, viszont a nagy rendelési mennyiség miatt nem jön minden héten áru. Természetesen, ha sürgősen szükséged lenne valamire, akkor biztosan tudunk neked ajánlani más márkától valamilyen neked megfelelő terméket. Mi is azt szeretnénk, ha a kedvenced a legjobbat kapná, ezért gagyit biztosan nem fogunk rád sózni. ;)

Meggondoltad magad, még sincs szükséged a rendelésedre, vagy abból egy termékre?

Ebben az esetben minél hamarabb (még a feladás, csomagpontra szállítás előtt) jelezd e-mailben, vagy telefonon, hogy a rendelést módosítani, vagy törölni tudjuk! Ha a csomagodat már átadtuk a futárszolgálatnak, akkor sajnos már nehézkes az ügyintézés.

Fontos tudnod, hogy ha a futár kiszállítja neked az utánvétes csomagot (vagy megérkezik a Postapontra/csomagpontra) és megtagadod az átvételt, az nem egyenlő az elállási joggal (erről bővebben itt olvashatsz). Ha a GLS, vagy a Posta sikertelenül próbálja meg kézbesíteni a csomagodat, vagy nem veszed át a Postaponton ahová kérted, és a csomag visszakerül hozzánk, akkor azzal kárt okozol nekünk (rendelésed a webshopokra vonatkozó egyik jogszabály szerint szerződés, amelyet így megszegsz). Ennek a kárnak a megtérítését kérhetjük tőled. A felmerülő költségeket (oda-vissza a valós szállítási díj, csomagolási díj, kezelési költség, illetve romlandó termékek esetében  pl. élő eleségállatok, élő növények a tönkrement áru értéke) kiszámlázzuk, ennek alapján pedig 8 napon belül várjuk az utalásodat.

Sérülést látsz a csomagon?

Fontos, hogy a csomagot kézbesítéskor a futár előtt nézd meg, és ha esetleges sérülést látsz a csomagoláson, akkor kérd a jegyzőkönyv felvételét! A sértetlen csomag kibontását a futár nem köteles megvárni, viszont ha azon sérülés látható, akkor igen. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni!

A csomagok átvételének helyes sorrendje:

  • A csomag utánvét kifizetése a futárnak (amennyiben utánvétes a csomag)
  • A csomag átvétele (aláírás)
  • Ha a csomagon külső sérülés látható, akkor a csomag kibontása a futár jelenlétében (semmiképpen ne engedjük távozni, semmilyen indok nem elfogadható)
  • Sérülés esetén jegyzőkönyv felvétele és aláírása

Jegyzőkönyv nélkül nem tudjuk igazolni a futárszolgálat felelősségét, ezért a sérült termékek újraküldését, vagy a vásárlás értékének részbeni, vagy egészben történő visszafizetését sem tudjuk vállalni. Ilyen esetben minden felelősség a vásárlóé!

Ha a csomagon nem látható sérülés, és már csak a kibontás után vetted észre, hogy a tartalma esetleg megsérült, akkor haladéktalanul jelezd nekünk legkésőbb a kézbesítést követő napon! Később (napok, esetleg hetek múltán) sajnos már nem tudunk segíteni a dolog megoldásában, a sérült termék pótlásában.

Ezeken felül természetesen, ha bármilyen kérdésed lenne rendeléssel, kiszállítással, vagy egyéb dologgal kapcsolatban, akkor keress minket munkaidőben az elérhetőségeinken! És ugyanezt teheted, ha bármi problémád adódna. Ilyen esetekben is fordulhatsz hozzánk bizalommal, mi munkaidőben felvesszük a telefont, vagy válaszolunk a leveledre. Biztosan találunk megoldást a problémádra.

Cookie figyelmeztetés
Ebben a Webáruházban a felhasználói élmény javítása miatt sütiket használunk. Az oldal böngészésével elfogadod cookie-k használatát!