Menüpontok
Kosár

Szállítási és fizetési információk

Webáruházunkban többféle fizetési és szállítási mód közül választhatsz, így biztosan megtalálod az igényeidnek megfelelőt.

Fizetési módok:

Készpénz (utánvétel): készpénzzel fizethetsz a rendelésed átvételekor a futárszolgálat munkatársának, vagy személyes átvételkor gyáli átvételi pontunkon (2360 Gyál, Bajcsy-Zsilinszky utca 20.), és a Podmaniczky utcai csomagponton (Bp. VI. kerület Podmaniczky utca 43.)

Átutalás: rendelésed végösszegét kifizetheted átutalással is.

Bankszámlaszámunk: 10402094-50526855-48781008 

Kedvezményezett neve: TM-Group Bt.

Kérünk, hogy a közlemény rovatba mindig írd be rendelésed azonosítóját, mert így megkönnyíted az adminisztrációt, és gyorsabban kapod meg a rendelésedet. A termék átvétele, vagy elküldése csak az utalás beérkezése után történik meg.

Szállítási lehetőségek:

Személyes átvétel: személyes átvételre jelenleg két helyen van lehetőséged. Egyik a gyáli ügyfélszolgálatunk (Gyál, Bajcsy-Zsilinszky utca 20.), ahol akár már rögtön a rendelésed leadása után átveheted a csomagot (minden esetben várd meg a csomag összekészítéséről szóló értesítésünket). Itt bankkártyával is tudsz fizetni.

Gyáli átvételi pontunk, ügyfélszolgálatunk nyitvatartási ideje:

hétfő-péntek 10-18 óra között 

szombat: 9-13 óra között

Időpont egyeztetés nem szükséges.

Itt nemcsak a rendelések átvételére van lehetőség, hanem megnézhetők a termékek, és itt vehetők igénybe ingyenes szolgáltatásaink (szaktanácsadás, UVB lámpa mérés, kígyók ivarának megállapítása, stb.) és személyesen is leadható rendelés.

Másik lehetőség a Budapest belvárosában, a Nyugati pályaudvartól mindössze 4-5 perc sétára található csomagpont (Budapest, VI. kerület Podmaniczky u. 43.) Ide a saját autónk viszi be a rendeléseket, így biztos lehetsz benne, hogy amit rendeltél nem törik el, nem fagy meg télen, és nem fő meg a nagy melegben.

Ha a budapesti csomagpontot választod, akkor leghamarabb a rendelés leadását követő munkanapon lesz átvehető a csomagod. Itt az eleségállatok kivételével élő állatok átvételére nincsen lehetőség. A 3000 Ft alatti rendeléseknél 350 Ft kezelési költséget számítunk fel, a gyáli átvétel értékhatártól függetlenül ingyenes.

A Podmaniczky utcai csomagpont nyitvatartási ideje:

Hétfő 12:00-18:00-ig

Kedd 10:00-18:00-ig

Szerda 10:00-18:00-ig

Csütörtök 10:00-18:00-ig

Péntek 10:00-18:00-ig

A csomagponton korábban át nem vett, majd újra megrendelt csomagok esetében 1190 Ft szállítási költséget számítunk fel.

Szállítás futárszolgálattal:

Jelenleg két futárszolgálattal van szerződésünk. Az eleségállatokat nem tartalmazó, illetve nagyobb, esetleg sérülékenyebb csomagokat (pl. fénycső) a GLS, az eleségállatokat tartalmazó csomagokat az MPL (Magyar Posta Logisztika) szállítja házhoz.

Házhozszállítás díja GLS-sel:

1-15000 Ft közötti vásárlásnál              1190 Ft

15001-20000 Ft közötti vásárlásnál       790 Ft

20001 Ft-tól INGYENES

Házhozszállítás díja MPL-lel (csak eleségállatot tartalmazó csomagok):

1-2999 Ft közötti vásárlásnál             1590 Ft

3000-6999 Ft közötti vásárlásnál      1390 Ft

7000-20000 Ft közötti vásárlásnál    1190 Ft

20001 Ft-tól INGYENES

Lehetőséged van csomagodat Postapontra (a postán maradó is ez) kérni. 

A Postapontra szállítás díjai (csak eleségállatot tartalmazó csomagok):

0-2999 Ft közötti vásárlásnál        1390 Ft

3000-6999 Ft közötti vásárlásnál  1190 Ft

7000-20000 Ft közötti vásárlásnál  990 Ft

A fenti szállítási díjak terráriumot tartalmazó csomagra nem vonatkoznak, azok esetében a szállítási díj 2500 Ft-ra módosul. (A terráriumok szállításáról részletesebb lentebb olvashatsz).

Ezek a szállítási költségek csak magán vásárlókra vonatkoznak, viszonteladói rendelésekre nem.

Szállítási határidő: a rendelés leadásától számított 2-5 munkanap

Az élő eleséget tartalmazó csomagokat 1 napos időgarantált szolgáltatással adjuk fel, vagyis a feladást követő munkanapon kézbesíti számodra a Posta, vagy átveheted a megjelölt Postaponton. A GLS szintén egy munkanapos határidővel dolgozik. Ez az esetek 99,9 százalékában teljesül is, ha nem kaptad meg időben a csomagodat, azt kérjük mindenképpen jelezd ügyfélszolgálatunknak!

A szállítási díjak legfeljebb 20 kg súlyú csomagra vonatkoznak. Nagy terjedelmű, vagy 30 kg feletti termékekre egyedi díjat kalkulálunk. Különösen érzékeny, illetve 75 centiméternél hosszabb termék kizárólag GLS-sel küldünk. Bár mindig törekszünk arra, hogy a lehető legkisebb csomagolást alkalmazzuk előfordul, hogy egy rendelés csak kettő, vagy több csomagban küldhető el (pl. a fénycsövek, terrárium sínek a termékek nagy részével nem csomagolhatók össze). Ebben az esetben a rendszer által számolt szállítási költségen felül a plusz csomag(ok)ért csomagonként 890 Ft pótdíjat számítunk fel. Ez abban az esetben is így van, ha egyébként rendelésed meghaladja a 20000 Ft-ot. Ekkor egy csomag ingyenes és csak a plusz csomagok után kell fizetned. Erről a rendelést megerősítő e-mailben küldünk majd információt.

A weboldalon találsz olyan termékeket, amelyeken az "Előrendelés", vagy a "Rendelhető" felirat olvasható. Előbbi olyan termékeken szerepel, amelyek ideiglenesen elfogytak, de a következő szállítmánnyal érkezik a beszállítónktól. Ezek beérkezésének ideje pár nap, de akár több hét is lehet (függően az aktuális szállítmány érkezésétől). A "Rendelésre" státuszú termékeket alapból nem tartjuk raktáron, de ha megrendeled, akkor beszerezzük neked. Ezek szállítási határidejére ugyanaz vonatkozik, mint az előrendelhető termékekre.

Mikor szállítunk?

A futárok 08:00 - 17:00 óra között, vagyis munkaidőben szállítanak, ezért lehetőség szerint olyan címet, mobilszámot adj meg, ahol napközben is elérnek, vagy van ott valaki, aki helyetted átveszi a csomagot. Ez lehet munkahelyed, a szomszéd, a portás, stb. is. Rendeléskor a Megjegyzés rovatba beírhatsz minden olyan információt, ami a szállításnál fontos lehet ("X Y szomszéd veszi át a csomagot", "a megadott szállítási cím a munkahelyem, 4. emelet 520-as szoba", "a pultos hölgy is átveheti a csomagot, hagytam nála pénzt").

Az élő eleség szállítása:

Az élő eleséget a Magyar Posta szállítja házhoz. A héten legutoljára csütörtökön adunk fel élő eleséget, így biztosítható, hogy az pénteken megérkezik és nem ragad be hétvégére a Postánál.

Az eleséget frissen a rendelés beérkezése után mérjük, és dobozoljuk, így garantálható a kiváló beltartalom (abban az esetben, ha csomagodat a feladás másnapján átveszed). Nagy melegben, vagy hidegben kérd csomagodat Postapontra, így biztonságosabb a szállítás. Az élő eleségek, rovarok esetén extrém időjárási körülmények között (5 °C alatt és 30 °C felett) webáruházunk abban az esetben vállalja a felelősséget, ha a csomagot Vevő POSTÁN MARADÓ-ra kéri. A csomagautomatában kért rendelésekben lévő eleségért felelősséget vállalni nem tudunk (a csomagautomaták egy része épületen kívül, szabadtéren található, ahol süti a nap, télen hidegben van, stb.)!

Fontos, hogy tartósan 0 fok alatti hőmérsékletnél csak abban az esetben tudunk felelősséget vállalni a csomag tartalmának épségéért, ha a "Heat Pack melegítő párna - eleségállat postázáshoz" terméket is a kosárba tetted!

Az, hogy egyes eleségállatokból pontosan mennyi kerül a dobozba függ az eleség méretétől (minden eleséget deciliterben mérünk, kivéve a sáskák, argentin csótány, viaszmoly lárva, rózsabogár lárva és selyemhernyó), így a leírásban feltüntetett darabszám tájékoztató jellegű, átlagos darabszámot jelöl.

Hüllők és más állatok átvételi lehetőségei: 

FONTOS!!! Ezeket az állatokat futárszolgálattal NEM küldjük! Átvételükre személyesen a gyáli ügyfélszolgálatunkon van lehetőség.

Budapesten és az M0-ás közvetlen szomszédságában lévő településekre (ahogy lentebb a terráriumoknál is) a kiszállítás a saját autónkkal, a megfelelő körülmények biztosításával megoldható. Ennek díja 2500 Ft. Az ország más területeire csak teljes felszereléssel együtt van módunk élő állatot elvinni, ennek költségéről kérjük érdeklődj ügyfélszolgálatunkon.

Terráriumok házhozszállítása:

Terráriumokat csak egy bizonyos méretig szállítunk házhoz futárszolgálattal. Azt, hogy egy terrárium így szállítható e, minden esetben jelezzük a termék leírásában. Amelyik terráriumot futárszolgálattal nem küldjük, az vagy személyesen vehető át, illetve a saját autónkkal tudjuk házhoz szállítani. A házhozszállítás díja Budapesten, és a főváros környéki településekre (Dunakeszi, Fót, Veresegyház, Gödöllő, Isaszeg, Pécel, Maglód, Csömör, Kistarcsa, Kerepes, Monor, Üllő, Vecsés, Dunaharaszti, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Érd, Diósd, Budakeszi, Budaörs, Budakalász) egységesen 2500 Ft. Az ország többi településére egyedi szállítási díjat kalkulálunk, erről kérjük érdeklődj ügyfélszolgálatunknál e-mailben, vagy telefonon!

Tájékoztatás az át nem vett utánvétes megrendelésekkel kapcsolatban

Az utánvétes csomagok átvételének megtagadása nem egyenlő a szerződéstől való elállás jogával. A szerződéstől való elállás lehetőségéről jelen az ÁSZF-ben olvashatsz bővebben. Ha a GLS, vagy a Posta sikertelenül próbálja meg kézbesíteni a csomagodat, vagy nem veszed át a Postaponton ahová kérted, és a csomag visszakerül hozzánk, akkor azzal kárt okozol nekünk (rendelésed a webshopokra vonatkozó egyik jogszabály szerint szerződés, amelyet így megszegsz) Ennek a kárnak a megtérítése jogos követelésünk. A felmerülő költségeket (oda-vissza szállítási díj, csomagolási díj, kezelési költség, illetve romlandó termékek esetében  pl. élő eleségállatok, élő növények a tönkrement áru értéke) kiszámlázzuk, ennek alapján pedig 8 napon várjuk várjuk az utalásodat.

Hogyan vedd át a csomagot, és mi a teendő, ha sérülést látsz rajta?

Fontos, hogy a csomagot kézbesítéskor a futár előtt nézd meg, és ha esetleges sérülést látsz a csomagoláson, akkor kérd jegyzőkönyv felvételét! A sértetlen csomag kibontását a futár nem köteles megvárni, viszont ha azon sérülés látható, akkor igen. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni!

A csomagok átvételének helyes sorrendje:

  • A csomag utánvét kifizetése a futárnak (amennyiben utánvétes a csomag)
  • A csomag átvétele (aláírás)
  • Ha a csomagon külső sérülés látható, akkor a csomag kibontása a futár jelenlétében (semmiképpen ne engedjük távozni, semmilyen indok nem elfogadható)
  • Sérülés esetén jegyzőkönyv felvétele és aláírása

Jegyzőkönyv nélkül cégünk nem tudja igazolni a futárszolgálat felelősségét, ezért a sérült termékek újraküldését, vagy a vásárlás értékének részbeni, vagy egészben történő visszafizetését sem tudjuk vállalni. Ilyen esetben minden felelősség a vásárlóé!

Ha a csomagon nem látható sérülés, és már csak a kibontás után vetted észre, hogy a tartalma esetleg megsérült, akkor haladéktalanul jelezd nekünk legkésőbb a kézbesítést követő napon! Később (napokkal, esetleg hetekkel) később sajnos már nem tudunk segíteni a dolog megoldásában, a sérült termék pótlásában.

Cookie figyelmeztetés
Ebben a Webáruházban a felhasználói élmény javítása miatt sütiket használunk. Az oldal böngészésével elfogadod cookie-k használatát!